Kuchnia i ogród

Wielofunkcyjność. Zmysłowość. Gościnność.

Trzony kuchenne

Oddziałują na wszystkie zmysły
Ekologiczne, prefabrykowane paleniska
Do gotowania, pieczenia, ogrzewania

Grille ogrodowe

Gwarancja owocnej uczty
Naturalna kompozycja z cegły lub kamienia
Niepowtarzalne wystrój i nastrój w ogrodzie

Combo

5 w 1: grill, trzon, piekarnik, wędzarnia, piec chlebowy
Możliwość dowolnej konfiguracji
Ikoniczna, centralna strefa ogrodu


Trzony kuchenne

W dobie ultranowoczesnych płyt indukcyjnych czy ceramicznych ogrzewaczy istną awangardą wydaje się postawienie w swojej kuchni dziejowej struktury, jaką jest niewątpliwie trzon kuchenny. Ale wiąże się to z jedną zasadniczą zaletą – potrawy zeń, zwłaszcza te, które wymagają dłuższego nadtrawiania ogniem i później często również powolnej obróbki termicznej, cechują się niepowtarzalnym aromatem i jedyną w swoim rodzaju konsystencją, soczystością i miękkością. Żadne inne współczesne urządzenie nie jest w stanie oddać tak oryginalnych smaków. Gotowanie, pieczenie i duszenie na trzonie to swoisty rytuał i wyraz kulinarnej wirtuozerii. To coś dla prawdziwych koneserów, którzy docenią kunszt babcinych przysmaków i pokażą swoim gościom, jak wiele można zyskać na naturalnym, otwartym ogniu.

Wychodząc naprzeciw współczesnym obostrzeniom proekologicznym, stawiamy wyłącznie trzony kuchenne z dokumentacją potwierdzającą zgodność z Ekoprojektem. Oznacza to, że palenisko nie jest murowane tradycyjnymi zduńskimi metodami – zamiast tego korzystamy z prefabrykowanych, stalowych korpusów, które można zabudować według niemalże dowolnego projektu. Podwójnie przeszklone drzwiczki pozwalają obserwować niestrudzoną pracę gorącego żywiołu w środku, a dołączana automatyka, tak jak i w przypadku pieców lub kominków, optymalizuje proces spalania, zapewniając oszczędne wykorzystanie opału. Prefabrykowane paleniska gwarantują również dodatkowe ogrzewanie pomieszczenia nawet do kilku godzin po zakończonym wygaśnięciu ognia. Współczesne trzony kuchenne to zatem doskonałe połączenie tradycyjnego rzemiosła z pionierską, przyszłościową technologią.


Grille ogrodowe

Grillowanie stało się już bez cienia wątpliwości jedną z ulubionych form spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu w ciepłe, letnie wieczory. A grille ogrodowe to nie tylko fantazyjna dekoracja ogrodu, ale też – a być może nawet przede wszystkim – spoiwo, które jednoczy najbliższych. Doborowe towarzystwo, przygrywająca w tle muzyka, balsamiczny aromat płonącego drewna, soczyste posiłki prosto z rusztu i schłodzony trunek w ręce – wszystko to nieopodal jakże urokliwej konstrukcji rzemiosła zduńskiego – to doskonała recepta na zacieśnienie więzów i najprzyjemniejsze chwile wakacji.


Combo

Grill ogrodowy lub trzon kuchenny można również połączyć w dowolnej konfiguracji z szeregiem innych urządzeń, które uczynią z kuchni lub ogrodu iście kulinarne „centrum dowodzenia”. Z pieca chlebowego wyjdzie najlepsze pieczywo, które już samym aromatem uwiedzie miłośników zdrowej żywności, a i wędzarnia w każdą wędlinę tchnie ponadprzeciętne walory smakowe. Takie wielofunkcyjne combo można zabudować w praktycznie dowolny sposób, co gwarantuje najwyższe doznania estetyczne. Jeśli tylko przestrzeń na to pozwoli, nic nie stoi także na przeszkodzie, by w urządzenie wkomponować szereg półek i schowków czy stylowy zlewozmywak. W przypadku combo, wszystko zależy wyłącznie od wyobraźni, a my doradzimy i zrealizujemy każdy zamysł.